Denhaagcom1webPrecies tussen het centrum van Den Haag en het strand van Scheveningen in ligt de Reinkenstraat. Omgeven door prachtige herenhuizen en grote bomen is dit dé winkelstraat in de Haagse wijk Duinoord. Deze authentieke winkelstraat is de perfecte plek om sfeer te snuiven en natuurlijk fijn te shoppen. Bron: DenHaag.com In de Reinkenstraat vind je diverse kleding- en lifestylewinkels en vele kleine speciaalzaken, zoals de winkel van Hans & Frans Hessing, de bedenkers en bakkers van de Haagsche Kakker. Genoeg gewinkeld? Dan is het tijd voor een heerlijk hapje of drankje in één van de eetcafeetjes. Voor wie van bijzondere winkels, gezellige koffietentjes én mooie architectuur houdt, is een bezoek aan Den Haag niet compleet zonder dit deel van de stad gezien te hebben!

Smaakvol winkelen

Wat de Reinkenstraat anders maakt dan andere winkelgebieden, is niet alleen de kleinschaligheid maar ook de prachtige buurt. De winkelstraat ligt aan het zonder twijfel mooiste plein van Den Haag, het Sweelinckplein. Geen enkele plek in Den Haag heeft zo veel beschermde monumenten. Het Sweelinckplein en de straten er omheen worden gekenmerkt door monumentale herenhuizen in neo-stijlen die rond 1900 in zwang waren en een voorbode vormden van de jugendstil. De winkels in de Reinkenstraat stralen dezelfde sfeer uit als de omgeving. Je vindt hier veel smaakvolle zaken en echte ambachtswinkels die al jarenlang in de Reinkenstraat gevestigd zijn. Daarmee is de Reinkenstraat niet alleen voor buurtbewoners een gezellige plek voor de dagelijkse boodschappen, maar ook dé insidertip voor shopliefhebbers die eens iets anders willen dan de grote winkelstraten.

Winkels, cafés en restaurants

De Reinkenstraat telt diverse bijzondere winkels waar je fijn kunt shoppen, maar ook veel verswinkels voor de dagelijkse en de feestboodschappen waaronder uitstekende slagers, bakkers, delicatessenwinkels en wijnwinkels. Zeker een bezoekje waard! Naast de onderscheidende verswinkels kent de Reinkenstraat ook een opmerkelijke hoeveelheid gezellige lunchtentjes en restaurants.

Evenementen

Tijdens feestdagen en andere speciale gelegenheden organiseert de Reinkenstraat vaak leuke evenementen voor jong en oud. Zo is is er met Koningsdag een kindervrijmarkt, zijn er met Halloween altijd leuke kidsactiviteiten, komt Sinterklaas eind november altijd op bezoek en is er in de kerstperiode een markt.

Insidertip

sunnycourt

Om de hoek bij de Reinkenstraat bevindt zich één van de geheime plekjes van Den Haag: Sunny Court. Dit verstopte binnenparkje is te bereiken via een inham aan de Laan van Meerdervoort. Ooit een tennispark is Sunny Court nu een verstilde stadsoase met veel groen, grote bomen en houten speeltoestellen voor kinderen.

Geschiedenis

De wijk Duinoord werd tussen 1892 en 1902 aangelegd. De op zandgronden gebouwde woonwijk was voornamelijk bestemd voor welgestelden en de middenklasse en raakte bijzonder in trek bij repatrianten en verlofgangers uit Nederlands-Indië. Centraal in de wijk ligt het ovaalvormige Sweelinckplein met zijn neorenaissancistische panden. Oorspronkelijk waren de winkels in Duinoord verdeeld over verschillende straten. In de jaren twintig en dertig ontwikkelde de Reinkenstraat zich tot de belangrijkste winkelstraat.